Zip World, Penrhyn quarry-Velocity 2 en quarry karts

Het maken van een reis naar Noord-Wales is vooral de moeite waard en zonder twijfel is het bezoeken van zip World in Penrhyn quarry hoog op onze "must do!"-lijst voor Noord-Wales. Met meerdere activiteiten die beschikbaar zijn, neemt een reis naar zip World in Penrhyn quarry een groot deel van uw dag in beslag.

Off-Road Trikes langs de zijkant van de leisteen steengroeve!

Zip wereld Penrhyn quarry-steengroeve karts

Quarry karts is een relatief nieuwe attractie voor zip World in Penrhyn Quarry, er is een speciaal gebouwde track voor je om te versnellen op Off-Road Trikes van de top van de berg naar de basis van de steengroeve.  Na het nemen van een hobbelige rit van 15 minuten naar de top van de berg, klim je naar buiten om jezelf te vinden naast de startlocatie van de Velocity 2 zip wire. De steengroeve karts track kronkelt door de steengroeve met enkele snelle strakke bochten, langzamere zachte delen van de baan en zelfs tunnels om door te blazen.

Zip wereld Penrhyn quarry-steengroeve karts

Je krijgt twee runs van de top van de berg op de steengroeve karts in Penrhyn Quarry, die na de wandeling vanaf de parkeerplaats, de uitstapjes in de truck en je nagelbijten ontploft in de berg zal iets meer dan een uur duren, maar je zult erover praten voor een heleboel longe R. Je bent voorzien van een helm, bril en elleboogbeschermers voordat je los laat. Wees echter gewaarschuwd, als je niet voorzichtig bent en je gaat te snel je zal Flip uw trike en leisteen is zeer scherp! Je wilt niet dat degene die het ongeval boek vult aan de onderkant! We zouden aanraden om een oude jas te nemen, we bezochten in september en het was behoorlijk koud aan de top.

De nuchtere zip-lijn ter wereld

Velocity 2 bij ZIP World, Penrhyn Quarry is veruit de belangrijkste reden waarom mensen bezoeken. Als een zip-lijn die kan reizen over 100mph (160kmh), zweven over een Overstroomde steengroeve over 1550 meter klinkt als leuk, dan is dit een plek die u niet wilt missen op uw reis naar Noord-Wales. Velocity 2 beweert de snelste zip-draad in de wereld te zijn en dat twijfel ik niet! We bezochten laat in de middag toen er een staart wind was, de man die daar werkte zei dat we snelheden moeten verwachten rond 120mph met toegevoegde Boost.

Zip wereld Penrhyn quarry-Velocity 2

Er zijn twee zip-lijnen die je zult rijden als je ervoor kiest om de zip-draden te doen, er is "de kleine rits" en "de grote rits". Na het krijgen van je overall op, daarom up maak je een wandeling over de parkeerplaats naar de startlocatie voor de kleine rits, dit is gewoon een voorproefje van wat te verwachten, maar niettemin, de kleine rits is nog steeds heel spannend. Wanneer het uw beurt is, legt u het gezicht op een bed terwijl de begeleider u verbindt met de zip-lijn. Zodra iedereen verbonden de bedden zijn teruggetrokken, er is een aftelling van het personeel en de remmen zijn vrijgegeven!

De kleine rits duurt een paar momenten voor u om te beginnen, maar als je eenmaal gaat vliegen je over een klif en over de levendige blauwe wateren voordat gracfully tot een stop in het afwerkings gebied komt. Het personeel zal u helpen en er is een wachtruimte, waar u wordt gevraagd om te wachten op alle anderen in uw groep om van de zip-wire te komen. Iedereen is aan boord van een vrachtwagen die je naar de top van de berg brengt, precies zoals de steengroeve karts. Er is een paar minuten beschikbaar om te genieten van het uitzicht vanaf de top van de berg, op een heldere dag kun je al het wachten tot Menai rechtdoor zien!

Het startpunt voor Velocity 2 is binnenshuis, mijn gok is dat dit bijdraagt aan de spanning, iedereen staat één bestand in groepen van 4 en elke groep wordt naar vorengenoemd na de groep voordat je aan de onderkant van de zip-draad komt. Wanneer je de volgende in de rij, uw groep worden aangeboden actie videocamera's te hechten aan hun helmen om uw vlucht op te nemen, maar wat je niet verteld is dat de video zal kosten u £15! Anders dan dat, het proces is precies hetzelfde als de kleine rits, maar je legt onder een hoek neer, staren recht naar beneden in de steengroeve.

Het personeel doet hetzelfde Countdown voor het vrijgeven van de remmen, maar deze keer neemt de snelheid bijna onmiddellijk op en binnen enkele seconden reist u op meer dan 100mph, richting eerste gezicht in een steengroeve naar het water en op het afwerkings gebied. De rit op de grote rits voelt zeker kort, maar de zuivere snelheid en adrenalinestoot van de grond die onder je verdwijnt, maakt het zeker de moeite waard.

Als u eenmaal bent ontgaan, is er een korte wandeling terug naar het receptiegebouw waar het vriendelijke personeel u zal helpen de apparatuur te verwijderen.

Het is duidelijk dat veiligheid in zip World een hoge prioriteit heeft. Zodra u uw apparatuur heeft gekregen, wordt het gecontroleerd door twee verschillende mensen, opnieuw gecontroleerd door twee verschillende mensen op de kleine rits en vervolgens opnieuw gecontroleerd door twee andere mensen op de grote rits. Hetzelfde geldt als je eenmaal verbonden bent met de zip wire, alles wordt gecontroleerd door twee mensen om ervoor te zorgen dat er niets mis is met je apparatuur en dat je volledig veilig bent.

Het grijpen van een hapje te eten!

Boven, boven de receptie is er een groot ruim restaurant en bar met epische uitzichten over de steengroeve, als je wacht op vrienden om de zip-lijn te rijden, niet knipperen of ze kunnen zoomen langs het raam!

shares