Waterval land-Pontneddfechan, watervallen in een betoverd bos

Waterfall Country ligt in het zuidwestelijke deel van het Brecon Beacons National Park en is een van de mooiste delen van het nationale park. De rivieren Mellte, Hepste, Pyrddin en Nedd-Fechan slingeren door de bergen in dicht bos, langs een reeks indrukwekkende watervallen voordat ze convergeren en de rivier de Neath vormen.

Waterval land lagere sectie Gorge

Waterfall Country is een ongelooflijke speciale plek om te bezoeken met veel dingen om te doen, voor onze reis bezochten we Waterfall Country om te genieten van het uitzicht op de watervallen, te genieten van het vochtige magische bos en een duik te nemen in de wateren rond de watervallen. Als je van plan bent een bezoek te brengen aan Waterfall Country om te ontspannen in de wateren, raden we je aan een wetsuit te nemen omdat de wateren ijskoud zijn, zelfs in het midden van de zomer, je zelfs je adem zien!

Waterval land geweldige zwemplek

Geweldige plek om te zwemmen, het water is echter diep en erg koud!

 

Ons bezoek aan Waterfall Country duurde ongeveer 4 uur, we bezochten het grootste deel van de watervallen en dat omvatte stops om te ontspannen, een duik te nemen en te genieten van één met de natuur.

Het gebied is verweven met de Welsh mythe met een proces vernoemd naar de jonge leerling-monnik die wreed werd behandeld als lui en rende weg van zijn abdij. Hij werd blijkbaar gevonden door de feeën folk die hem meenam naar hun eigen wereld. Volgens het verhaal lag de toegang tot het feeën rijk verborgen langs de oevers van de Elidir Trail!

De ster attractie in Waterfall Country is Sgwd Gwladus, die zijn naam dankt aan een zesde eeuwse Welsh prinses genaamd Gwladus. Ze gooide zichzelf in de ijskoude wateren van de Afon Pyrddin toen haar vader (de koning) weigerde haar te laten trouwen met einion, haar lovwer, er wordt gezegd dat de waterval magisch verscheen waar ze het water binnenkwam.

Waterval land Sgwd Gwladus

Sgwd Gwladus, een andere geweldige zwemplek

Waterval land heeft een aantal gespecificeerde gebieden van het gesprek en is een aangewezen site van speciale wetenschappelijke belangstelling. Dus het is belangrijk dat u zorg waar u ook gaat tijdens een bezoek aan waterval land.

Je vindt er veel informatie over Waterfall Country die zegt dat het rolstoeltoegankelijk is en geschikt is voor buggy's op de lagere paden, dat is het niet. Zelfs op de lagere paden waren er diepe modderige plassen en gedraaide wortels, zelfs het dragen van mijn trouwe wandelschoenen die ik moest kijken naar mijn stap.

Waterval land kleine waterval

Tijdens de industriële revolutie, werd het gebied zwaar gedolven voor silica, gebruikt voor het maken van bakstenen voor hoogovens. Je veel van de mijn ingangen zien terwijl je door de oude paden loopt die worden gebruikt door paarden en karren om mineralen naar de bodem van de vallei te vervoeren. Veel van die zijn afgedicht als niet-vervallen mijnen kunnen gevaarlijk zijn.

Waterval land-oude silica mijne ingang

Meer informatie over Waterfall Country vindt u op de website van het Nationaal Park

Waterfall Country ligt op een klein eindje rijden van Swansea op de A465 en er is voldoende parkeergelegenheid rond het dorp Pontneddfechan, op drukkere dagen zijn de velden open en u de hele dag tegen een kleine vergoeding parkeren.

shares