Devils Bridge

Devils Bridge is een wereldberoemde toeristische attractie gelegen in het Cambrium bergen en op slechts 12 mijl afstand van de kust/universiteitsstad van Aberystwyth. Devil's Bridge Falls zijn zeer uniek en hebben al duizenden bezoekers aangetrokken sinds de 1700 's met de herberg hierboven (het Hafod Hotel) die onderdak bieden aan reizigers sinds vóór 1796.

Devil's Bridge is zo mystiek als het klinkt, verweven in de Welsh folklore.

Er is een verhaal over een oude vrouw die boos was om te vinden dat een van haar koeien de rivier had overschreden en niet kon terugkeren. Dit is wanneer de duivel zelf verscheen, bij het zien van de vrouw boos raakte hij een deal met de vrouw om een brug over de kloof over de nacht te bouwen, de vangst was dat de duivel was om het eerste levend ding dat de brug overgestoken houden.

De volgende dag werd de vrouw wakker, genaamd haar hond en ging naar de kloof. De vrouw was verbaasd om de beste brug te vinden die ze ooit had gezien, ze kon haar geluk niet geloven. Uit het niets verscheen de duivel opnieuw herinneren aan de vrouw van de koopje de dag voordien geslagen, de vrouw herinnerde de duivel dat ze op de hoogte was van de koopje die ze had geslagen en begon te lopen naar de brug. Voor het oversteken trok de vrouw een brood uit, gooide het over de brug en haar hond ging het brood jagen, sneller dan de duivel kon reageren en proberen het te vangen!

De duivel sjrikte als de hond liep over de brug "je domme oude vrouw, ik geloof het niet! Je smerige hond is uitgegroeid tot de eerste levende ding om mijn brug over te steken. Het is niet goed voor mij! "voor het verdwijn. De duivel schaamde duidelijk naar zijn slim door en oude vrouw hoog in de bergen in de buurt van Aberystwyth werd nooit meer gezien in Wales.

De devil's Bridge bestaat uit drie bruggen die bovenop elkaar zijn gebouwd om een kloof over te steken, de laagste brug is degene die zou zijn gebouwd door de duivel zelf.

Devils Bridge Wales-de bruggen

Devils Bridge Wales-drie bruggen 2

We bezochten Devil's Bridge in de vroege herfst toen de bomen begon te veranderen van kleur, het toeristische seizoen was gestorven, het was gewoon geweldig, we waren letterlijk de enige mensen daar. We zouden zeker aanraden om Devil's Bridge te bezoeken in deze tijd van het jaar alleen al om die reden, het landschap is adembenemend en je echt verdwalen in de folklore terwijl je in de griezelige vochtige bossen bent, het enige geluid dat je horen, is het water dat door de Berg en betreedt "de punch Bowl".

Devils Bridge Wales-de darm

Er zijn twee wandelingen die je nemen terwijl je bij Devil's Bridge bent, als er genoeg licht is in de dag, het is niet te nat en je hebt je laarzen bij je, doe ze allebei. Je zult het betreuren als je dat niet doet. De korte wandeling duurt ongeveer tien minuten en brengt je rechtstreeks naar de beste plek voor foto's van de brug zelf. De tweede wandeling, blijkbaar duurt Fourty-vijf minuten, maar het kostte ons veel langer. Het is erg steil, ongelijk en zonder de leuningen zou het heel gevaarlijk zijn, vooral in de natte!

Devils Bridge Wales-trap naar de bodem van de vallei

Heb ik al gezegd dat het de moeite waard is om de lange route te nemen als je naar Devil's Falls gaat? Zoals ik al eerder zei, we bezochten in het najaar toen de bomen veranderden kleur, het was NAT, maar absoluut de moeite waard. Er zijn meerdere plaatsen waar u stoppen en bewonder het uitzicht vanaf verschillende uitkijkplatformen.

Devils Bridge Wales-uitzicht op de vallei in de herfst

Devils Bridge Wales-uitzicht op de watervallen

Devils Bridge Wales-brug op de bodem van de vallei

De reis naar Devil's Falls, voor ons was de moeite waard de vier uur rijden van Cardiff en was een uitstekende dag uit, vanwege de tijd van het jaar dat we bezochten was het erg rustig (het zonlicht was tegen ons hoor). Er was voldoende parkeergelegenheid op de weg voor de afdaling, maar ik weet zeker dat dat een ander verhaal is in de zomermaanden. Zorg ervoor dat je je schoenen en een drankje mee neemt, want er is nergens een drankje te krijgen op de wandeling rond.

Toegang tot de Devil's Falls Walk was vanaf de weg hoewel een touren die een pond munt gebruikten om te werken.

Officiële website

shares