De beste plaatsen om te bezoeken in de buurt van Tenby

Tenby is een populair vakantieoord aan zee in West-Wales. Met fantastische zandstranden, helder water, grote caravanparken, pretparken, kastelen om te verkennen en talloze gebieden van uitzonderlijke schoonheid.

Dus als je in Tenby verblijft, ben je op zoek naar een plek om buiten Tenby te bezoeken. We hebben onze favoriete plaatsen die we graag bezoeken wanneer in Tenby. Als u zoals wij altijd uw auto hebt en u bereid bent om ongeveer 30 minuten of meer te rijden van waar u verblijft, zijn er veel plaatsen om te bezoeken in de buurt van Tenby.

In een bepaalde volgorde zijn hier onze favoriete plekken om te bezoeken in de buurt van Tenby.

Skomer Island

Plekken om te bezoeken in de buurt van Tenby-Skomer Island

Skomer Island ligt op ongeveer 30-40 minuten rijden van Tenby en is veruit een van de mooiste plekken in Wales om te bezoeken. Maar het heeft nadelen, het is lastig om te bereiken! Niet alleen moet je door steegjes rijden om bij het parkeerterrein te komen, maar je moet ook een boot pakken, de boot vaart vanaf de voet van de kliffen in de buurt van de parkeerplaats, maar ze varen alleen bij goed weer en hebben een beperkte capaciteit. Als u hoopt te voet op Skomer Island zelf te stappen, dan moet u vroeg aankomen, slechts 250 mensen zijn toegestaan op het eiland per dag en pre Booking Tickets is niet toegestaan.

Wat maakt Skomer zo bijzonder? Nou Skomer is de thuisbasis van papegaaiduikers, Max Shearwaters, dolfijnen, haven bruinvissen, Atlantische grijze zeehonden, razorbills, Gannets, Fulmars en de Skomer vole. Als de natuur je ding is, dan is Skomer Island de moeite waard om vroeg op te staan, de boottocht te maken en te verkennen. Vergeet je camera gewoon niet! Als je niet dol bent op het lopen op het eiland, kun je ook kiezen voor de boottocht rond het eiland en het naburige eiland, Skokholm.

Zie voor jezelf waarom we denken dat Skomer Island een van de beste plekken is om te bezoeken in de buurt van Tenby.

Plaatsen om te bezoeken in de buurt van Tenby-Skomer Island 1 Plaatsen om te bezoeken in de buurt van Tenby-Skomer Island Boat jetty Pier

Carew Castle

Carew Castle is een geweldig kasteel om te bezoeken in de buurt van Tenby, gemakkelijk te bereiken met de auto, geweldige wandelingen in de omgeving. Bekijk hier onze volledige uitsplitsing van Carew Castle


Carew Castle

Oakwood

Als pretparken uw ding zijn of als uw familie op zoek is naar een beetje opwinding tijdens uw verblijf in Tenby, dan is Oakwood Theme Park zeker een bezoek waard. Oakwood heeft attracties om tegemoet te komen aan alle soorten sensatie zoeker, van een houten achtbaan, enorme schommel, glijbanen, piratenschepen en een grote overdekte speeltuin voor de kinderen.

Als u een reis naar Oakwood plant wanneer u in Tenby verblijft, raden we u aan om vooraf kaartjes te kopen om de wachtrijen te vermijden, het einde van het schooljaar te vermijden, omdat veel scholen hun studenten hier meenemen als een "einde van het jaar behandelen". Er zijn twee nachten waar het Park is geopend tot en met 3 uur en er is een vuurwerk display.

Oakwood Theme Park-hydro OakWood ThemePark-Megaphobia

Saundersfoot

Saundersfoot is een kleine badplaats, dicht bij Tenby met een fantastisch zandstrand, kleine haven, grote Pay en display parkeerplaats en tal van kustattracties. Saundersfoot is de perfecte plek om te bezoeken in de buurt van Tenby, want het is geschikt voor alle soorten bezoeken aan zee. Tijdens de zomermaanden kan de toegang tot Saundersfoot lastig zijn, want er is echt maar één weg van Tenby, zorg ervoor dat je vroeg vertrekt!

Langs de kust vindt u tal van winkels met souvenirs, restaurants en Surfwinkels aan zee. Allemaal perfect terug gedaald door het prachtige zandstrand.

Plaatsen om te bezoeken in de buurt van Tenby-Saundersfoot

Pembroke Castle

Pembroke Castle is een groot vesting in het midden van Pembroke Town, het is hoog op onze lijst met aanbevolen plaatsen om te bezoeken in de buurt van Tenby. U een ontspannen wandeling maken rond de buitenste gracht en genieten van het uitzicht op het kasteel. Het betreden en verkennen van het kasteel is ook de moeite waard, je langs de muren lopen en de torens verkennen. Er is een grote grot gelegen onder het kasteel die de moeite waard is de reis langs de trap om te verkennen!

Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt in de Pay en display parkeerplaats, op korte loopafstand van het kasteel. Om meer te weten te komen over Pembroke Castle, bekijkt u onze grondige beoordeling hier.

Pembroke Castle

Folly Farm Adventure Park en dierentuin

Folly Farm Adventure Park and Zoo is een fantastische bezoekers attractie, die oorspronkelijk alleen boerderij dieren host. In de loop der jaren heeft Folly Farm uitgebreid en veel verschillende dieren toegevoegd aan hun attractie lijst. Folly Farm Adventure Park en Zoo is een geweldige plek om te bezoeken in de buurt van Tenby, het is slechts een korte rit met voldoende parkeergelegenheid.

Folly farm beschikt over meer dan 750 dieren, 17 ritten in hun vintage kermis en 8 avonturen speelgebieden verspreid over 120 hectare land, vergeet niet om uw wandelschoenen mee te nemen!

Folly Farm Adventure Park en dierentuin

St Davids

St Davids is een kleine gemeenschap in West-Wales met de status van de stad als gevolg van het hebben van een kathedraal, er wordt gezegd dat St Davids Cathedral is de laatste rustplaats van de Heilige David, de patroonheilige van Wales.

Met veel geschiedenis, historische gebouwen om te verkennen, is St Davids een ongerept voorbeeld van een middeleeuws stadje dat in de loop der jaren populair is bij vele pelgrims.

Plekken om te bezoeken in de buurt van Tenby-St Davids

shares