De beste plekken om te rijden in Zuid-Wales

Als je net als ik bent en echt geniet van een ontspannen rit, dan heeft South Wales de perfecte wegen om uit te gaan en te genieten. Van lastige smalle bergpassen in het Brecon Beacons National Park tot lange kustwegen, Zuid-Wales is een ongelooflijke plek om te rijden, ongeacht de tijd van het jaar en hoe je auto presteert. In dit bericht ga ik het hebben over mijn favoriete plekken om te rijden in Zuid-Wales, in geen enkele volgorde.

We zullen praten over hoe de wegen rijden, wat je zult ervaren en wat te bezoeken op de routes.

Bridgend naar Cardiff Airport-de B4265

Deze route naar drive is een van mijn persoonlijke favorieten. Het begint in Bridgend in de buurt van het Ewenny Garden Centre en eindigt in de buurt van Cardiff Airport, omdat het slechts 15 mijl is, het is een relativley korte rit, maar het is absoluut de moeite waard. Als je de route direct rijdt, kun je verwachten dat het ongeveer 25 minuten duurt, maar er zijn genoeg plaatsen om te stoppen en een hapje te eten, kasteelruïnes te verkennen of oude landelijke dorpjes te verkennen. Je de route vanuit beide richtingen nemen, maar in deze post zal ik het erover hebben alsof je naar Cardiff Airport rijdt vanuit Bridgend. Deze route wordt het best in een rustig tempo gehouden, want je passeert kleine dorpjes en het is de beste manier om het landschap in te nemen.

Ewenny Garden Centre (CF35 5AD) is ons startpunt op deze korte rit, maar er is veel te zien hier, Ewenny Garden Centre heeft een fantastisch groot café en een kleine winkel met lokaal geproduceerde honing, jam, ciders en bieren! U ook een fles Duitse Rode wijn ophalen, die meestal moeilijk te vinden is in het VK. Vanaf het Ewenny Garden Centre neemt u de B4265 weg van Bridgend, u wordt begroet met een bordje dat u verwelkomt in de Vale of Glamorgan terwijl u de kruising verlaat.

Vanaf hier passeert de weg wel een paar huizen en als je eenmaal over een brug gaat, zijn de wegen behoorlijk winderig, dus bedenk hoe snel je rijdt, je passeert enkele steengroeven, ik weet niet zeker of ze in gebruik zijn, maar om veilig te blijven, zou ik dit geen plek vinden om te stoppen en te Explo Opnieuw.

Als je door gaat en de wegen tot rust komen, zul je het dorp St. Brides Major benaderen. St Bridges Major is de thuisbasis van een paar pubs, en een luxe camping (spot de nep-flitser als je langskomt!). Niet lang na het verlaten van St Bridges Major, zie je Slade Farm aan de rechterkant, met de verkoop van bekroonde varkensvlees, lam, rundvlees en mutton.

Vanaf hier wordt de weg minder winderig als je richting het kleine dorpje Wick. Er is een bos ongeveer halverwege waar rode Vlieges kunnen worden gezien tijdens de lente als ze nesten.

Als je aankomt in Wick zul je het in een vrij korte tijd passeren, maar het is vermeldenswaard dat er twee pubs zijn (de Star Inn en het lam en de vlag) en een kleine dorpswinkel/bakkerij.

Van Wick naar Llantwit Major de weg rechtuit, verbreedt en wordt zeer aangenaam om in te rijden, u uw snelheid te behouden hoewel de bochten. U komt in korte tijd bij een rotonde aan. Vanaf hier, als je van de rit geniet, ga je met alle middelen rechtdoor, maar voor de toepassing van dit artikel zal ik het hebben over wat je vinden als je hier uitschakelt.

  • Als u links naar de richting van Llandow Trading Estate, een voormalige RAF vliegveld dat is niet in de eerste plaats een industrieel landgoed, maar dat betekent niet dat er niets te doen. Er is een Caravan Park, een racebaan en zelfs een Kartcentrum!
  • Als u een recht in Llantwit Major, vindt u een landelijke stad rijk aan geschiedenis (dateert uit de 15e eeuw en links naar de Verenigde Staten) met een bruisende centrum van de stad, u een goede paar uur doorbrengen met het verkennen en leren over de lokale geschiedenis. Llantwit Major, being Rural heeft een levendig nachtleven met veel kleinere pubs in een klein gebied.

Terug naar de hoofdweg richting St Athan, een huidige RAF-basis. De wegen zijn lang en vegen met een prachtig uitzicht op de Oceaan. Als u op zoek bent naar iets te stoppen en te zien, is er een recent geopend Luchtvaartmuseum dat alleen in het weekend geopend is.

Het laatste deel van de reis brengt ons van St Athan langs Aberthaw Power Station, als je van het verkennen van verlaten plaatsen, dan direct bij de ingang van Aberthaw Power Station er is een verlaten "dorp" bekend als St Athan Boys Village die begon te leven als een vakantiekamp voor de zonen van mijnwerkers uit Zuid-Wales Coalfield. Vervolgens veranderde in een residentiële Bijbel studie bestemming en uiteindelijk gebruikt als een Airsoft speelveld.

Vanuit het jongens dorp gaan we bijna rechtdoor naar de luchthaven van Cardiff, langs Fonmon Castle (waar veel evenementen worden georganiseerd, maar het is vooral een privé huishouden). De wegen hier worden recht en zeer soepel op de laatste benadering van de luchthaven van Cardiff (met één of twee rotondes!).

Als u op zoek bent om dit te voltooien in een rondreis terug naar Bridgend, adviseer ik het nemen van de A48 van Culverhouse Cross terug. Het is niet zo schilderachtig of met zoveel plaatsen om te stoppen (afgezien van Cowbridge) maar het is een zeer brede weg die recht snijdt hoewel het hart van de Vale of Glamorgan.

Merthyr Tydfil naar Talybont-on-Usk

De rit van Merthyr Tydfil naar Talybont-on-Usk is een ongelooflijke rit die langs de Brecon Mountain Railway rijdt, langs het Pontsticill reservoir, over een bergpas en tenslotte langs het Talybont reservoir. Ik zou zeggen dat dit station niet voor het zenuwstelsel is, ik zou dit willen aanbevelen aan mensen die vertrouwen hebben in chauffeurs omdat de wegen niet geweldig zijn, ze zijn smal en zeer steil op plaatsen. Het is belangrijk om de juiste tijd van het jaar te kiezen om deze route te nemen, omdat de wegen onderhevig zijn aan zware ijsvorming naast zeer diepe wateren en ze niet worden onderhouden tijdens de wintermaanden. Je wordt echter beloond met ongelooflijke uitzichten, een gevoel om in de wildernis te zijn met alleen jij en je auto.

Zoals altijd zijn er meerdere plaatsen om te stoppen, Bekijk de lokale attracties en geniet van het platteland en niet te vergeten het uitzicht op Pen y fan van de tegenovergestelde kant van alle toeristen en heuvel wandelaar.

Deze rit start is Brecon Mountain Railway (CF48 2DD). Als je daar bent, moet je wel een industrieel landgoed passeren in Merthyr Tydfil, dat er nogal onuitnodigend uitziet, maar wees gerust, zodra je bij de Brecon Mountain Railway bent, dat alle veranderingen. De Brecon Mountain Railway duurt slechts de helft zo ver als deze rit zal zo natuurlijk, raden wij de rit, maar als je het idee van de Brecon stoomtrein, dan met alle middelen nemen de reis op de trein en terug, dan doorgaan met de rit. Je rijdt langs deze strakke smalle strook tot je naar Pontsticill reservoir gaat. Blote recht bij de Y in de weg en pas op voor de brug na een scherpe bocht (Onthoud dat ik zei dat deze rit echt moet zijn voor zelfverzekerde chauffeurs? Dit is slechts een voorproefje).

Wanneer u aankomt bij het reservoir zijn er een paar plaatsen waar u parkeren en genieten van het uitzicht op het gigantische lichaam van het water. Er is zelfs een stoomtrein Museum! Onze rit vanaf hier u rechtdoor over de dam rijden, het is smal dus zorg ervoor dat de uitweg aan de andere kant van Clear eerst. Je passeert een klein dorp en neemt een recht (bijna een U-up een heuvel!). Dit is waar de rit echt interessant wordt, je rijdt langs deze smalle weg langs het stuwmeer aan je rechterkant en bossen aan je linkerhand. Blijf doorgaan totdat je een kruising bereikt waar rechtdoor een doodlopende weg is, volg de linker naar de bewegwijzering naar "Talybont-on-Usk". Blijf doorgaan tot een kruising met een Grit bin in het midden, je gaat rechtsaf en ga naar beneden een steile heuvel.

Aan de onderkant van de heuvel vindt u de oude schuur thee kamer serveren afternoon tea op een idyllische locatie.

Door verder te gaan langs de weg, betreed je bossen, er zijn parkeerplaatsen met Board wandelingen door de bossen die je verkennen als je dat wilt! Maar vanaf daar beginnen we de heuvel op te klimmen naar het treinstation van Torpantau. Dit was het hoogste station in de Brecon Beacons en is nu het noordelijke eindpunt van de Brecon Monutain Railway. Hier zijn er plaatsen om te parkeren en heuvels om te verkennen. Hier vindt u lege reservoirs en het achterste pad naar de bovenkant van de pen Y-ventilator.

De beste plekken om te rijden in Zuid-Wales Merthyr Tydil naar Talybont-on-Usk

Vanaf hier dalen we steilere steegjes af, met een paar haarspeldbochten (die van deze kant komen is moeilijk in gewoon regen). Onderaan is er een parkeerplaats en u Pont Blaen-Glyn (watervallen) verkennen. Het volgende deel van de rit brengt ons op iets bredere wegen, maar wees gewaarschuwd want dit is een actieve landbouw gebied, modder en tractoren op de weg zijn zeer gebruikelijk. Je ziet een kleine beek veranderen in de machtige Talybont reservoir. Er is parkeergelegenheid in de buurt van de dam waar u kruisen en genieten van het landschap.

Het laatste deel van deze rit brengt ons van het stuwmeer naar Talybont-on-Usk, waar u tal van traditionele herbergen vinden met biertuinen en campings gelegen aan de Monmouthshire en Brecon Canal.

Eerbare vermeldingen

De A470 Cardiff naar Brecon

De A470 van Cardiff naar Brecon is een geweldige rit, maar het is een hoofdweg die zwaar wordt gebruikt voor alle doeleinden. Als de weg is rustig, de rit is geweldig, het is snel tempo met ongelooflijke landschappen. Veel plaatsen om te bezoeken en veel dingen te zien. De reden dat ik deze specifieke rit niet een volledige run down heb gegeven, is omdat het gewoon te druk wordt, het verkeer beweegt te snel voor u om een beslissing te nemen om over te trekken en te zien wat er in de buurt is.

Er zijn dingen die ik zal vermelden die de moeite waard zijn om te stoppen, maar je moet van tevoren weten waar je moet beginnen met vertragen en je klaar maken om uit te schakelen.

  • Pen Y fan, het is in de buurt van het bovenste deel van de passeren ten noorden van de beacons reservoir aan de rechterkant. Er is een grote parkeerplaats, maar op een warme dag auto's overloop en parkeren langs de hoofdweg op een gevaarlijke manier.
  • Nant Ddu Lodge. Een andere moet je voor te bereiden op voorhand, maar Nant Ddu Lodge heeft een Spa, restaurant en maakt een geweldig weekend weg.
  • Bike Park Wales.  Tussen Merthyr Tydfil en Pontypridd is Bike Park Wales. Een Mountain Biking Mekka voor Zuid-Wales met meer dan 40 wereldklasse Trails en het aanbieden van liften 7 dagen per week.

De A40 Fishguard naar Ross-on-Wye

De A40 strekt zich uit van Fishguard naar Ross-on-Wye, die het hele land West naar het Oosten doorkruist. Staren af in een kleine haven in West-Wales, het oversteken van een hele bergketen, het oversteken van de grens naar Engeland en uiteindelijk eindigen in een landelijke landbouw stad genaamd Ross-on-Wye. Dit is een ongelooflijke rit, maar verwacht dat het het beste deel van een dag en een volle tank van brandstof te nemen.

Er zijn gewoon te veel plaatsen om te vermelden op dit stuk van de weg waar je stoppen en iets doen. Misschien komen we op een later tijdstip hierop terug?

De oude kustweg (Wentloog Avenue/B4239)

De oude kustweg (zoals ik het graag noem) strekt zich uit van het einde van het industrieterrein Wentloog in Cardiff tot Tredeagar Park in Newport is een geweldige kortere rit. Met niet veel plaatsen om te stoppen of te trekken over deze weg krijgt een vermelding van mij vanwege de dieren in het wild die je zien langs deze weg. Het is een geweldige weg om te rijden, want het is zelden bevolkt en in redelijk goede staat. De weg loopt dwars door moerasland achter een kust dijk tussen Cardiff en Newport.

shares